O aplikaciji - Autoselekt

Choice a language:
 • - Ekipa koja je osmislila i napravila program Autoselekt u kladioničarskim vodama je od samog starta na ovim EX-YU prostorima, tačnije od daleke 1998. godine.
 • - U početku bilo je malo vrsta igara, pa nam je bilo zabavno da pronadjemo 7-8 "kečeva" i isto toliko "dvojki" pa sve to na tiket. Dobitni tiketi su bili retkost i vremenom smo shvatili da treba što manje parova na tiket, sa malo jačom uplatom.
 • - U međuvremenu, kako su godine prolazile, lokalne kladionice su izbacivale u ponudi nove vrste igara, tipa pp2-3 ili ug4-6, pa GG3+ itd...... , a takodje je bilo i sve više i više liga u ponudi, tako da smo vikendom imali preko 400 parova, sa mali milion ponuda za kladjenje na jednom paru.
 • - Počeli smo da se kladimo i u online kladionicama, tako da je sve gore navedeno počelo da biva još obimnije, a samim tim i još teže za izbor kvalitetne opklade.
 • - Svatili smo da je jedino rešenje da pronadjemo način da kompletnu ponudu smanjimo najviše što možemo. Da iz našeg vidokruga izbacimo sve ono za šta mislimo da će biti čisto bacanje para i trošenje vremena, a da nam ostanu samo parovi koji su vredni pažnje i naravno opklade.
 • - Daleke 2007. godine smo došli na ideju da napravimo AUTOSELEKT. Trebalo nam je oko 18 meseci da posle testiranja, prvu verziju programa izbacimo kao demo verziju za besplatni download. Odmah smo dobili prve pozitivne kritike, predloge za izmene, dodatke itd ...... i tako ... sada je Autoselekt dostupan direktno na nasem web sajtu i funkcionalan je bez obaveze za download i instaliranje programa.
 • - Takodje smo napravili i BESPLATNU Autoselekt Android verziju (u kojoj su svakodnevno postavljene besplatne lige), pa se sada možemo kladiti u avionu i u kamionu.
 • - U daljem tekstu se upoznajte na koji način program Autoselekt bira tip za opkladu, broj golova, prelaz, tačan rezultat itd .......
 • - Autoselekt radi na osnovu podataka koji su pohranjeni u bazi podataka, za sve lige i za sve timove pojedinačno! Podaci su za unazad 5 sezona + tekuća sezona.
 • Zašto samo unazad 5 sezona ??? Zar ne bi trebalo više .... ???

 • - Samo 5, jer više od toga ne bi valjalo (npr. ako bi podaci bili od pre 50 godina, pa do sada izgubili bismo više nego što bismo dobili). Imali bismo kod 99% timova i liga prosek golova 2-3 ..... jer su pre 45 godina igrali utakmice po sistemu ko da više, sa rezultatima 6:1 ili 5:4, pa se sve to danas promenilo i igra se po sistemu ko primi manje, pa je neretko 0:0 ili samo 1:0. - Drugi bitan razlog je što finansijsko stanje u fudbalu, a i samih klubova nije isto kao nekada. U Chelsea ili PSG je nekad bilo dovoljno gromoglasno BRAVO i pljeskavica i krigla piva nakon tekme, dok danas vidimo ugovore i astronomske plate i transfere.

  Znači timovi posle Drugog Svetskog rata i njihovi statistički podaci su totalno nebitni za trenutno stanje i takvi podaci bi samo pravili pometnju. Zato je za program Autoselekt dovoljno unazad 5 godina + tekuća sezona.

 • Prognoza na osnovu kvaliteta, pozicije na tabeli, ambicije i mogućnosti.

 • - U svakom prvenstvu imamo velike razlike u kvalitetu, pa timove izdvajamo u 3, 4, 5 ili čak 6 grupa po snazi. Tu dobijamo jedan koeficijent, koji utiče na prognozu.

  Tako je na primer Bayern, Chelsea, Barsa itd...... u grupi najboljih, pa samim tim ima i najveći koeficijent, dok su oni slabiji rangirani prema kvalitetu (gornja sredina tabele, grupa 2, pa iznad opasne zone grupa 3, itd ... sve do najslabijih, onih koji se bore za opstanak ili su ove sezone došli u veći rang ... grupa 5 ili 6 zavisi od broja timova u ligi)

  - Na osnovu ovog koeficijenta, još na početku sezone program Autoselekt prognozira broj pobeda, nerešenih i poraza kako kod kuće, tako i u gostima. Na ovaj način će Autoselekt izračunati verovatnoće za tip1, tipX ili tip2 ..., ali to nije sve!!!

  - U zavisnosti od trenutne pozicije na tabeli, svaki tim takodje dobija koeficijent koji se izračunava na sledeći način:

  ( Broj timova u ligi + 1 ) - pozicija na tabeli = Koeficijent na osnovu pozicije na tabeli..... pa tako npr. poslednji tim u ligi ima koeficijent samo 1, dok prvi tim ima koeficijent 20 (ako je u toj ligi 20 timova)

  Na ovoj slici mozete videti na primeru timove iz England 1.: Liverpool - Leicester City

  Liverpool koeficijent prema poziciji na tabeli: 20, najveći mogući jer Liverpool je trenutno prvi na tabeli.

  Leicester City koeficijent prema poziciji: 12, prilično dobar za ovu ekipu, jer su trenutno 9-ti na tabeli.

  U poljima desno od ovog para vidite:

  - Zeleno polje: 6

  - Žuto polje: 8

  - Crveno polje: 1

  Prilično teško za objasniti, ali zamislite da ovi timovi igraju još 15 mečeva za redom sa različitim rasporedima domaći - gosti. Onda bi najverovatnije bilo 6 pobeda Liverpoola, 8 nerešenih i jedna pobeda Leicestera.

  S obzirom da su parovi u svakom kolu različiti, a svaki od timova vuče svoje podatke, onda su ti brojevi varijabile koje se stalno menjaju, a naravno dosta utiču na prognozu konačnog ishoda na meču.


  - Ovo je samo jedan deo izračunavanja i prognoziranja krajnjeg ishoda, na osnovu samo dva parametara (pozicija na tabeli i pretpostavka na osnovu grupe u kojoj je tim rasporedjen).

  Na sve ovo dodamo medjusobne susrete, pa ce verovatno Liverpool imati jos veću prednost, jer je mnogo više pobedjivao u H2H .., takodje dodamo koeficijent za finansijsko stanje i ambicije i planove iz uprave, pa će Liverpool imati još veću prednost .... takodje se dodaje eventualni 3 za 3 ako program ima kod da ovde mora da "računa" i to ..... na ovom primeru to svakako nije slučaj.


  Znači možete videti da Autoselekt ustvari ne radi ništa novo, već samo ono što radi svaki dobar tipster!!! Jedina je razlika što će dobar tipster izgubiti oko 15-20 minuta samo za ovu prognozu, za prikupljanje svih informacija koje će omogućiti dobru prognozu, dok će Autoselekt to uraditi za 0,003 sekunde ( 3 hiljadita dela sekunde ako Vam je internet veza osrednje brzine ).

  Na ovom objašnjenju je lako zaključiti da Autoselekt ispunjava prvobitnu ideju, a to je da nam maksimalno štedi i vreme i novac!!!

 • - Na osnovu statističkih podataka za svaku ligu i za svaki tim pojedinačno u poslednjih 5 sezona, sa posebnim osvrtom na tekuću sezonu, veoma lako možemo prognozirati broj golova na meču koji smo izabrali.

  Brojevi na slici koju gledate su uglavnom u decimalnom zapisu, a s obzirom da je i ovo teško pojedinačno objašnjavati, bitno je da znate da se brojevi odnose na prosek datih i primljenih, za svaki tim pojedinačno u poslednjih 5 sezona, obavezno računajući prethodnu sezonu, sa posebnim osvrtom na tekuću sezonu


  Na sve ove podatke iz tekuće sezone, program Autoselekt dodaje prosek golova za celu ligu + podatke iz prethodnih 5 sezona, pa dobijamo vrlo dobru prognozu za broj golova.

  Takođe vidite i ovde da je prognoza za broj golova veoma jednostavna i to bi trebalo da može svako. Jedina je razlika opet to što za ovako detljnu prognozu, dobar poznavalac treba da izdvoji 5-10 minuta, dok će Autoselekt to uraditi za 0,003 sekunde, verovatno i brže !!!

 • Kako Autoselekt dolazi do prognoze tim1 2+ odnosno tačan rezultat npr. 3:1 ?

  - Kombinacijom prognoze za konačan ishod i prognoze za broj golova, program Autoselekt vrlo precizno može da prognozira i tačan rezultat na nekom meču. Kažem vrlo precizno, ali to ne mora da znači da je uvek i tačno. - Recimo da je na prvom primeru gore, program izračunao da je verovatnoća za pobedu Liverpula oko 70% (Stake 7/10), a na drugom primeru vidimo da bi Liverpool vrlo verovatno trebalo da postigne 3+ golova, a postoji mogućnost i da primi jedan gol i vidimo da ce biti golova za 3+ (Stake 9/10), program Autoselekt će verovatno izbaciti prognozu za tačan rezultat 3:0, 3:1, 4:0 ili 4:1 i skoro sasvim sigurno cemo imati i prognozu: tim1 2+


  Tačan rezultat će zavisi od prognoze za konačni ishod i od prognoze za prelaz ( da li je tip 1 ili dupla šansa 1X, kao i da li je prelaz X/1 ili je 1/1.

  Ovo je onaj malo teži i komplikovaniji deo prognoze, gde će dobrom poznavaocu klađenja oduzeti 30-40 minuta, dok će Autoselekt to uraditi za standardnih 0,003 sec.

 • - I sami možete zaključiti da je i ova prognoza izvedena iz prve dve (konačan ishod i broj golova, odnosno tim daje / prima ). Ako imamo predlog tip1 i golovi 0-2 pa možda i tačan rezultat 1:0 logično je da bi tu trebalo biti NG (bar jedan tim ne daje gol), ali da ne bismo gubili vreme u odluci šta bi trebalo ili šta bi moglo ..... program Autoselekt u posebnom delu jasno izdvaja GG, NG ili GG3+(oba daju uz Over 2,5 na utakmici)
 • - Neretko se dešava da ova prognoza utiče na prognozu za prelaz kao i na prognozu za tačan rezultat. Hronološki gledano u programskom kodu, ova operacija se računa pre prelaza i tačnog rezultata.
 • Ovo nije komplikovano za prognozirati, ali opet će i najiskusnijim prognozerima za ovo trebati 15 minuta, dok će Autoselekt to uraditi za naravno samo 0,03 sec verovatno i mnogo brže.
  Na osnovu svih prethodnih parametara i prognoza, kao i na osnovu statistickih podataka, H2H i broja golova koji su predloženi na izabranom paru Autoselekt daje i dovoljno preciznu prognozu za prelaz, odnosno tip poluvreme kraj.